Trigger Problems? 
Author Message
 Trigger Problems?

This is a multi-part message in MIME format.

------=_NextPart_000_00C5_01C05F78.9A9FC4D0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Hello,

I sent an e-mail to the mailing list yesterday, but then realized that I se=
nt it using my other account, which may not be able to post to the list.

It seems that I have found myself in a little bit of trouble.  I was wonder=
ing if there is anyone out there that can help me.  Unfortunately, I am qui=
te sure that I will not provide enough information to diagnose the problem,=
 because I don't really know where to start.  But, here is what I do know: =
 Yesterday, I decided that it was time to get rid of five tables in my db t=
hat were not being used.  I proceeded to drop all five tables.  I then reme=
mbered that there were insert triggers on existing tables which called a fu=
nction which updated the dropped tables.  So then I dropped the function an=
d the triggers.  All of this seemed to be successful, but then I hit a seri=
ous problem.  Any attempt to manipulate data (anything but a select) in the=
 still existing tables which had the triggers removed from them aborts with=
 the following error:

pqReadData() -- backend closed the channel unexpectedly.
        This probably means the backend terminated abnormally
        before or while processing the request.
The connection to the server was lost. Attempting reset: Failed.
!#

Obviously, this is not good.  I have vacuum analyzed the db and that seemed=
 to have processed fine.  If someone could point me in a good direction to =
figure out what is causing this, I would greatly appreciate it.  I am not o=
pposed to dropping the bad tables and restoring from backups, but I am stil=
l interested in finding out what is wrong and what I did wrong so that I do=
n't do it again.

Thank you very much for your help!
Darrin

------=_NextPart_000_00C5_01C05F78.9A9FC4D0
Content-Type: text/html; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD W3 HTML//EN">
<HTML>
<HEAD>

<META content=3Dtext/html;charset=3Diso-8859-1 http-equiv=3DContent-Type>
<META content=3D'"MSHTML 4.72.3612.1706"' name=3DGENERATOR>
</HEAD>
<BODY bgColor=3D#ffffff>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>Hello,</FONT></DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>I sent an e-mail to the mailing list ye=
sterday,=20
but then realized that I sent it using my other account, which may not be a=
ble=20
to post to the list.</FONT></DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>It seems that I have found myself in a =
little=20
bit of trouble.&nbsp; I was wondering if there is anyone out there that can=
 help=20
me.&nbsp; Unfortunately, I am quite sure that I will not provide enough=20
information to diagnose the problem, because I don't really know where to=
=20
start.&nbsp; But, here is what I do know:&nbsp; Yesterday, I decided that i=
t was=20
time to get rid of five tables in my db that were not being used.&nbsp; I=
=20
proceeded to drop all five tables.&nbsp; I then remembered that there were=
=20
insert triggers on existing tables which called a function which updated th=
e=20
dropped tables.&nbsp; So then I dropped the function and the triggers.&nbsp=
; All=20
of this seemed to be successful, but then I hit a serious problem.&nbsp; An=
y=20
attempt to manipulate data (anything but a select) in the still existing ta=
bles=20
which had the triggers removed from them aborts with the following=20
error:</FONT></DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>pqReadData() -- backend closed the chan=
nel=20
unexpectedly.<BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; This probably m=
eans=20
the backend terminated abnormally<BR>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&n=
bsp;=20
before or while processing the request.<BR>The connection to the server was=
=20
lost. Attempting reset: Failed.<BR>!#</FONT></DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>Obviously, this is not good.&nbsp; I ha=
ve vacuum=20
analyzed the db and that seemed to have processed fine.&nbsp; If someone co=
uld=20
point me in a good direction to figure out what is causing this, I would gr=
eatly=20
appreciate it.&nbsp; I am not opposed to dropping the bad tables and restor=
ing=20
from backups, but I am still interested in finding out what is wrong and wh=
at I=20
did wrong so that I don't do it again.</FONT></DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>Thank you very much for your help!</FON=
T></DIV>
<DIV><FONT color=3D#000000 size=3D2>Darrin</FONT></DIV></BODY></HTML>

------=_NextPart_000_00C5_01C05F78.9A9FC4D0--



Mon, 26 May 2003 01:58:49 GMT
 
 [ 1 post ] 

 Relevant Pages 

1. Trigger Problem (Delete Trigger)

2. Linked-Server (Trigger in a Trigger Problem)

3. Replication Trigger Problem

4. Trigger Problem Revisited

5. Trigger problem

6. Insert Trigger Problem

7. Insert Trigger problem

8. Trigger problem w/ @@Identity...Please Help!!

9. Trigger Problem

10. Erwin 3.0 SQL Server, Update Trigger problem

11. xp_cmdshell into trigger problem


 
Powered by phpBB® Forum Software